titul
НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Архив:

isОт 25 и 26 ноември 2004г. Център за медийни изкуства Интерспейс с партньорството на Сдружение "Изкуство Днес" организира семинар за културен мениджмънт "Моделът Cult.bg", който се проведе в гр. Пловдив в залата на Горско-Стопанска Камара (ул."Банкова" 1, ет. 3 на ъгъла на банка "Биохим" на Главната). Целта на семинарът е да запознае и обучи представители на организации, работещи в сферата на културата и изкуствата в България, с ползите от интернет за презентиране на дейността им и управление на техните проекти. В семинарът се представя модела на Cult.bg – проект, който има ресурси и потенциал да подпомогне промоцията и по-ефективната управленска работа на организации в сферата на културата и изкуството. Семинарът за културен мениджмънт “Моделът Cult.bg" е подкрепен от Швейцарската културна програма в България и участието в него е безплатно. Той ще бъде организиран в още четири големи града: Бургас, Добрич, Велико Търново и Благоевград.

 

cbПредставяне на 45-ти октомврийски салон "Континентална закуска", Белград 10.11.2004г. сряда, Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня "Старинна"

Презентация чрез видео материал от събитието ще направи Емил Миразчиев - участник в изложбата. “Континентална закуска” беше курирана от Анда Ротенберг с амбицията да превърне Октомврийски салон в едно от водещите събития в съвременното изкуство наред с Венецианско биенале, Документа в Касел, Истамбулско биенале, Манифеста. В тазгодишното издание взеха участие 71 автора от 17 държави сред които са едни от най-големите имена на световната арт сцена, като Микеланджело Пистолето, Марина Абрамович, Иля и Емилия Кабаков, Кристиан Болтански, Борис Михайлов. Изложбата бе открита на 10 септември и продължи до 31 октомври 2004г.
Повече информация на www.oktobarskisalon.org

 

of"Open Fest" в Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня "Старинна". 23.10.2004, 10:00

Тазгодишният фестивал на софтуера с отворен код "OpenFest" ще се проведе в Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня "Старинна"; на 23.10.2004 (Събота) от 10 часа. Събитието е инициирано от Сдружение "Свободен Софтуер" и подпомогнато активно от Сдружение "Изкуство Днес". Ще бъдат проведени поредица от технически и общи лекции на теми засягащи софтуера с отворен код. Поканени са всички които имат отношение към проблемите и развитието в тази сфера. За повече информация: пловдивската секция на openfest.org .

"ИДЕАЛЪТ" Седмица на съвременното изкуство - 2004, Пловдив , България

От 08.09.2004 до 10.10.2004, се проведе десетото издание на Седмица на Съвременното Изкуство - едно от най-важните и широкомащабни културни събития и единствения ежегоден форум за съвременно изкуство в България. Повече за проекта.

Мултимедийна презентация, видео и звук. Роб Кенеди, Шотландия.

videoКато артист-участник в резидентна програма на Център за Съвременно Изкуство - Пловдив (Art Today Lab) Роб Кенеди ще направи неформална презентация на досегашната си работа в областта на видео и аудио арт. С образованието си на скулптор, той е концентриран върху използването на видеото като материал, който може да е физически манипулиран, и който не е просто средство за пресъздаване на движещи се картини и гладки сюжети. Роб е участвал в гигове на IDM артисти от Шотландия и Англия, като селектирани сцени ще бъдат показани на презентацията. Няколко избрани мотиви от негови работи ще бъдат прожектирани, като ще има възможност за дускусия с артиста.
3-ти септември 2004г, 18:30 часа
Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня "Старинна"
Видео откъс от състоялата се презентацията: "Sundowning" (with Cathode), 4:53 min, 39,9 Mb

“Босо Танго” танцов моно-спектакъл на Ана Каракашева 16-ти и 17-ти октомври 2004 от 20.00 в Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня "Старинна"

anaПърформасът е базиран на музиката на Пано Мануилидис и Астор Пиацола и е вдъхновен от филма "Последно танго в Париж". Представлението е направено специално за пространството на баня "Старинна". Липсата на специална екипировка и осветление целят да съсредоточат вниманието изцяло върху танца.
Темата на пърформанса е конфликта между изтощението и движението. Пърформърът (и хореограф) Ана Каракашева изследва движението като метафора на живота сам по себе си, тя използва различни ресурси за да представи едно единствено тяло в празното пространство, комуникиращо със стените и пода.
Ана Каракашева е дипломирана като актриса в Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство. Тя започва да танцува класически балет, когато е на 5 години. След това учи джаз балет. Участва в много танцови симпозиуми в България и чужбина. Има 8-годишна дъщеря, с която заедно учат фламенко. "Босо Танго" е нейния дебют в танцовия театър.

Досегашни издания на Седмица на Съвременното Изкуство:

Фронт за Комуникация - Проект за нови медии и теория

Гостуващи изложби:

 

новини и събития | за нас | екип | лаборатория | партньори | връзки | контакт

© Сдружение Изкуство Днес 2005